Smslån

Ett smslån är ett snabbt litet lån som inte kräver någon säkerhet. Smslån är egentligen ett slags privatlån men det är mindre, har en kortare återbetalningstid, betalas ut mycket snabbare och har lägre lånekrav än ett vanligt privatlån.

Belopp

Det finns smslån som bara är på 50 kronor även om det är sällan som någon tar ett sånt litet lån. Då är det mycket vanligare att man lånar mellan 500 och 15 000 kr som är den vanliga lånesumman för sms lån.

Utbetalning

Ett smslån betalas ut mycket snabbt. Till skillnad från ett vanligt privatlån får du nästan alltid ett slutgiltigt besked direkt efter att du har gjort din låneansökan (inte bara ett lånelöfte) och när du har godkänt låneavtalet över nätet eller via sms betalas smslånet ut direkt. Normalt får du dina pengar inom någon timme om du ansöker på dagen en vardag. Om du ansöker under andra tider får du pengarna nästkommande dag, men du kan även få ditt smslån insatt direkt på ditt bankkonto under kontorstid om du har samma bank som smslångivaren.

Återbetalning

Återbetalningstiden kan vara på en enda dag upp till 90 dagar, men den vanligaste lånetiden är på 14 – 90 dagar. Hur lång återbetalningstid du får beror på långivaren, lånets storlek och dina egna önskemål. Normalt betalar man tillbaka på smslånet i en klumpsumma, men det finns en del större smslån som har en återbetalningstid på 90 dagar som du betalar tillbaka på månadsvis.

Lånekrav

Den vanligaste åldergränsen är 18 år, men det finns långivare som har en högre åldergräns på 19 – 21 år, i alla fall för sina större smslån. Du behöver inte ha en fast inkomst och behöver inte tjäna mer än 24 000 – 50 000 kr om året, men ibland har smslångivaren inga speciella inkomstkrav utan gör en helhetsbedömning av din ekonomi istället. Det finns även långivare som kan bevilja sms lån med betalningsanmärkning.

Om du också vill ta ett sms lån har vi många såna lån här på lånpånätet.se.